De bästa TV-märkena 2022

Bästa TV-märkena: Vilka TV-märken är bäst? Här är våra favoriter.

Närhelst vi börjar prata om fantastiska TV-apparater och TV-shopping kommer frågan oundvikligen upp: vilka är de bästa TV-märkena? När kunderna går i gångarna på deras lokala Elgiganten, eller söker igenom sidor med listor på Amazon, får frågan viss betydelse.

TV-märket du väljer bestämmer mycket mer än logotypen på din nya uppsättning. Olika TV-märken har sina egna styrkor och svagheter, samt betonar olika funktioner och erbjuder sitt eget gränssnitt och användarupplevelse. Och allt ovanpå vanliga problem med prestanda, som bild- och ljudkvalitet, färgnoggrannhet, kontrast och ljusstyrka och allt annat som måste beaktas när man handlar efter en ny TV.

För att svara på frågan är de flesta TV-märken ganska bra, men vi har definitivt våra favoriter och våra favorit-TV-apparater från varje av de bästa TV-märkena.

I den här guiden lyfter vi fram alla större namn i TV-världen, liksom deras nuvarande toppmodeller, för att hjälpa dig att hitta rätt varumärke när du handlar till din nästa 4K smart-TV.

De bästa TV-märkena: Vad betyder varumärket?

Med så många 4K-TV-apparater på marknaden som har smarta funktioner och funktioner som HDR-stöd och spellägen, är det lätt att tro att alla TV-apparater är ungefär desamma. Efter att ha recenserat dussintals TV-apparater kan vi säkert säga att det är långt ifrån sant.

En av de definierande funktionerna i vilken TV som helst är tillverkaren, och detta beror på ett antal faktorer. Tillverkaren av en TV bestämmer viktiga aspekter av produktdesignen och kvaliteten, från vilken programvara TV:n kör till hur den ser ut i ditt vardagsrum.

Men vissa märken är bättre än andra på specifika funktioner, oavsett om det är skärmteknik, ljudkvalitet, smart-TV-programvara eller det totala priset.

Kanske är den enskilt största aspekten av nuvarande smarta TV-apparater som tillverkarna bestämmer vilken programvara TV:n kör. Stora tillverkare kan använda sin egen programvara, som Samsungs Tizen-operativsystem eller LGs webOS. Andra kan förlita sig på programvara från tredje part, till exempel Android TV eller Roku TV.

Dessa smart-TV-programvarualternativ gör mer än att ge ett vackert gränssnitt när du väljer mellan Netflix och HBO Max. De fungerar snarare som operativsystem för din smart-TV och kan påverka vilka appar du har tillgängliga, vilka smarta hemfunktioner du kan använda och till och med hur du interagerar med TV: n tack vare röststyrning från Amazon Alexa och Google. Assistent.

Slutligen hjälper TV-märket dig också att avgöra vilken typ av prisklass du ska arbeta med och vilken kvalitetsnivå du kan förvänta dig. Varumärken som Samsung, LG och Sony levererar förstklassig kvalitet över hela linjen, men ofta till premiumpriser. Varumärken som TCL, Hisense och Vizio kommer att sälja till lägre priser, samtidigt som de ger hög kvalitet, om inte lika många snygga funktioner.

Vilka är de bästa TV-märkena?

Det finns mer än ett dussin TV-märken på marknaden, som alla erbjuder olika modeller och prispunkter. För den här guiden har vi fokuserat på de bästa varumärkena, namnen som är värda att hålla ett öga på när du handlar, och har begränsat saker till dessa sju: LG, TCL, Samsung, Sony, Hisense och Vizio.

Var och en av dessa topp-TV-märken har också minst en TV som vi kan peka på som en favorit, med modeller som visas på vår lista över de bästa TV-apparaterna och får bättre betyg än genomsnittet i våra recensioner.

LG Electronics: OLED-ledaren

LGs varumärke är välkänt, respekterat och har vunnit en plats på vår lista över de bästa TV-apparaterna år efter år av en anledning framför allt andra: OLED. Med OLED-skärmar som erbjuder ett tydligt alternativ till billigare LCD-paneler säkrar LGs position som världens bästa OLED-tillverkare. Om du vill ha bästa bildkvalitet vill du ha en OLED-TV. Och för ledaren inom OLED-TV: er är LG det varumärke vi rekommenderar.

Men det finns många andra skäl att skaffa ett LG-set, även om det inte är en OLED-modell. Övergripande har LG ett välförtjänt rykte för högkvalitativa mönster och bra bildkvalitet, oavsett om det är på mellansystem som LG Nanocell eller LG QNED-TV eller budgetvänliga modeller, som LG UHD-modeller, som använder grundläggande LCD paneler. LGs webOS smart TV-programvara är också lätt att använda, erbjuder de flesta appar och funktioner som alla kan begära och kombinerar med den rörelsestyrda LG Magic Remote för att ge en av de mest intuitiva navigeringsupplevelserna du hittar på en premium smart TV.

TCL: Bäst värde för pengarna

Om det finns ett varumärke som ger dig mest för dina pengar är det TCL. En relativ nykomling på den Europeiska marknaden, TCL har exploderat till ett av de största TV-varumärkena, och med goda skäl. TCL-TV-apparater erbjuder premiumteknologier som mini-LED och QLED till budgetvänliga priser, inkluderar spelvänliga funktioner som THX Certified Game Mode och levererar prestanda som ligger långt över genomsnittet för priser som är bland de mest prisvärda.

TCL erbjuder också de bästa Roku TV-apparaterna på marknaden. Tack vare ett tätt partnerskap mellan TCL och Roku får du den bästa versionen av Roku TV, från det intuitiva gränssnittet till avancerad röstinteraktion. Du kommer att se många Roku-TV-apparater från olika märken i budgetdelen av TV-gången, men i stort sett erbjuder de inte vad du får med en TCL-TV.

Samsung: Lite av allt

samsungs märke

Samsung är elefanten i rummet när det gäller TV-apparater, med ett stort urval av 4K- och 8K-smarta TV-apparater, och är den sedan länge etablerade ledaren inom quantum dot-teknik, även om den får mer konkurrens på QLED-fronten. Samsung-TV-apparater använder den egenutvecklade Tizen Smart TV-plattformen, som erbjuder ett fantastiskt ekosystem av appar, tillsammans med några av de bästa smarta funktionerna du kan hitta. Du får unika erbjudanden för allt från smart hemkontroll till fitnessorienterade funktioner, plus support för videochatt och produktivitet som andra TV-apparater helt enkelt inte kan matcha.

Samsung är också dedikerad till TV:n utseende och hur den passar in i våra liv. Från The Frame, en konstverkinspirerad TV som hänger på väggen, till The Sero, en TV som roterar för att visa mobilt innehåll vertikalt, levererar Samsungs Lifestyle TV-samling några av de mest unika TV-apparaterna på marknaden.

Samsung-TV-apparater har också sina särdrag, som att välja det Samsung-ledda HDR10 + -formatet istället för det mer populära Dolby Vision HDR-formatet, men det här är mindre problem jämfört med den kvalitet Samsung erbjuder.

Sony: Premiumkvalitet till premiumpriser

sony logga bästa tv märket

I TV-världen motsvarar Sony gamla pengar – de har tillverkat avancerade TV-apparater sedan slutet av 60-talet, och den erfarenheten visar sig i de mycket polerade Bravia-TV-apparaterna de säljer och den utmärkta prestanda som TV-apparaterna har.

Sony levererar också några av de bästa ljuden du får på vilken TV som helst, tack vare tekniker som Acoustic Surface Audio +, som använder glaset från en OLED-TV-panel för att skapa dialog och ljudeffekter, vilket ger otrolig realism.

Sony TV-apparater använder Android TV och Google TV-programvara för att tillgodose alla dina smarta TV-behov. Google-appens ekosystem är enormt, och Android-plattformen erbjuder djupare integrering av smarta hem och bättre röstinteraktion än någon annan Smart TV-programvara.

Det enda problemet vi har med Sonys fantastiska TV-apparater är priset, som konsekvent är mer premium än konkurrenterna.

Hisense: En av de bästa TV-märkena och budgetvänlig

Ett företag som en gång var mest känt för att tillverka apparater som luftkonditioneringsapparater har blivit en ganska bra TV-tillverkare. Och ett av de mest prisvärda TV-märkena på marknaden. Vi har rutinmässigt imponerats av kvaliteten som Hisense TV erbjuder, och rekommenderar definitivt att du tar en titt på dem.

Beroende på modell erbjuder Hisense både Roku och Android TV-alternativ. Vilket ger dig valet av två av de bästa smarta TV-plattformarna som finns tillgängliga. Hisense har också anammat teknologier som QLED. Detta för att ge bättre färg och ljusstyrka än vad du normalt skulle förvänta dig av TV-apparater i detta prisklass.

Vizio: En värdevänlig nyböjare

Ett annat så kallat budget-TV-märke som slår vågor är Vizio. Vizios första förflyttningar till smart-TV-marknaden hindrades av saknade funktioner som offrats i överkomliga namn och en begränsad smart-TV-upplevelse. Men de senaste Vizio-TV-apparaterna har höjt ribban avsevärt och erbjuder fantastiska funktioner och utökade smart-TV-funktioner. Men vad Vizio levererar konsekvent är kvalitet. Och det ses bäst i Vizio OLED TV, för närvarande ett av de mest prisvärda köpen i TV-världen.

Det enda tillvägagångssättet kring Vizio TV-apparater är att Vizios SmartCast-plattform. Den har vissa begränsningar som du inte kommer att stöta på på de flesta smarta TV-apparater. Appval är begränsat med förväntan att du kommer att använda TV: ns inbyggda Chromecast– och AirPlay-kompatibilitet för att kasta andra appar till TV: n från din telefon eller surfplatta.

Hitta rätt TV för dig

Om du väljer ett av de bästa TV-märkena så kommer du att välja en bra TV. Men det finns mer än att välja en tillverkare. Vi rekommenderar att du hittar den TV-storlek som är bäst för ditt hem. Bestämmer vilka funktioner du måste ha och vilka du kan leva utan. Och sedan får den bästa modellen som uppfyller dina kriterier.

Vi tror att smarta TV-apparater är vägen att gå i dagens värld av strömmande program och filmer. Och vi rekommenderar starkt att du får en TV med 4K-upplösning. Allt mindre kommer att vara en besvikelse, och 8K-TV-apparater är slöseri med pengar (för tillfället). Funktioner som HDR-stöd och ytterligare HDMI-portar är värda att betala lite mer för. Men glöm inte att tänka på andra detaljer, som hur du vill montera TV: n eller vilka appar som är viktigast för dig.

Här är det bästa av våra TV-köpråd:


3 svar på ”De bästa TV-märkena 2022”

Lämna en kommentar