LG C1 OLED vs CX OLED: Vilken TV ska du köpa?

LG C1 OLED vs CX OLED: Det här är de uppgraderingar du kan förvänta dig att få på nya C1.

När du tittar på LG C1 OLED vs LG CX OLED kan du se vad som skiljer sig från de vanliga TV-modellerna. LG CX är den bästa TV: n vi testade förra året, så vi har stora förväntningar på dess efterträdare, LG C1 OLED.

LG C1 OLED startar på samma pris som LG CX OLED gjorde när den först kom ut. Sedan dess har CX fått betydande rabatter. Så även om du inte bör byta ut din CX med C1, kanske du undrar om du ska spendera pengar på företagets senaste set eller köpa den tidigare versionen till rea.

Trots närheten i namngivning har LG C1 och LG CX unika fördelar. Denna LG C1 OLED kontra LG CX OLED face-off kommer att fokusera på om en är bättre för dig baserat på de uppgraderingar som ingår i LG 2021 OLED-TV.

LG C1 OLED kontra LG CX OLED: Specifikationer

KategorierLG C1 OLEDLG CX OLED
Skärmstorlekar48, 55, 65, 77, 83 Tum48, 55, 65, 77 Tum
Upplösning4K UHD (3,840 x 2,160)4K UHD (3,840 x 2,160)
HDRDolby Vision IQ, HDR10, and HLGDolby Vision IQ, HDR10, and HLG
Refresh Rate120 Hz120 Hz
Anslutningar4x HDMI 2.14x HDMI 2.1
Ljud2.2 kanal ljud4.2 kanal ljud
Smart mjukvarawebOS 6webOS 5.0
Processorα9 Gen 4 AI Processor 4Kα9 Gen 3 AI Processor 4K
Smart assistentLG ThinQ AI (inbyggd Amazon Alexa och Google Assistant)LG ThinQ AI (inbyggd Amazon Alexa och Google Assistant)

Pris- och storleksalternativ

LG C1 OLED vs LG GX OLED skärmstorlek

Pris- och storleksalternativen för LG: s OLED TV-apparater är likadana från år till år. LG CX OLED finns i 48-, 55-, 65- och 77-tums storlekar, medan C1 OLED finns i 48-, 55-, 65-, 75- och 83-tums storlekar. Om du är säker på att du vill ha en uppsättning över 80 tum kommer du att uppskatta C1: s största storlek. Om du är osäker kan vår guide till vilken storlek TV-storlek du ska köpa hjälpa till. Var noga med att kolla in de bästa billiga TV-erbjudanden för besparingar också.

LG C1 OLED 65 tumLG CX OLED 65 tum
Komplett för 27 890 krNetOnNet för 19 990 kr
NetOnNet för 27 890 krComputerSalg för 22 636 kr
Webhallen för 27 890 kr
Per den 9 September

Design

LG C1 och LG CX OLED är båda snygga premium-TV-apparater. LG vet hur man gör otroligt tunna OLED-paneler. Detta är en utmärkande egenskap hos OLED-TV-apparater, men inte mindre vackert när du ser det i aktion.

Du kunde antagligen inte skilja C1 från CX. De följer identiska designspråk, med en utskjutande komponentlåda på baksidan och ett centralt, enskilt stativ också. Båda kan naturligtvis vara väggmonterade men kommer inte att ligga jämnt mot väggen som LG GX OLED eller nya LG G1 Gallery Series OLED. Kolla även in vår LG GX OLED vs LG C1 OLED artikel här.

När det gäller portar har båda apparaterna 4 HDMI 2.1-ingångar för att para ihop underhållningsutrustning, plus en HDMI med eARC / ARC-stöd för att enkelt ställa in de bästa soundbars.

LG C1 OLED kontra CX OLED: Bildkvalitet och prestanda

OLED-paneler släpper ut ljus för pixel-för-pixel-basis, vilket innebär att kraft bara skickas till de pixlar som behöver det vid varje given tidpunkt. Resultatet är realistiska, djupa svarta i de delar av bilden som är riktigt svarta. Enligt vår erfarenhet, är LG CX OLED särskilt kapabel att leverera höga kontrastnivåer tack vare bristen på läckande bakgrundsbelysning.

Vi förväntar oss att LG C1 ger en lika imponerande upplevelse, även om vi vänta och se hur den jämförs med sin föregångare. Det enda riktmärke som vi tror att LG kan förbättra jämfört med andra OLED i samma prisklass från deras konkurrenter är dess delta-E-poäng eller färgnoggrannhet. Vi skulle naturligtvis välkomna övergripande prestandauppgraderingar eftersom C1 är en nyare uppsättning.

Precis som CX stöder även C1 OLED Dolby Vision IQ. Men C1: s α9 Gen 4 AI-förbättrade processor hävdar att de har bättre uppskalning av icke-4K-innehåll, vilket är värt att överväga eftersom en stor del av innehållet fortfarande inte kommer i native 4K.

C1 får också det välbekanta 4K 120 Hz-spelet, variabla uppdateringsfrekvenser och ett spelläge med automatisk låg latens som begränsar ingångsfördröjningen och borde ge dig en extremt lyhörd upplevelse. Till skillnad från CX samlar C1: s Game Optimizer dock alla spelinställningar i ett enda gränssnitt, så att du enkelt kan justera alternativen på ett spel-till-spel-basis.

Audio

Ljuduppgraderingarna du också kan förvänta dig av LG C1 OLED kommer från α9 Gen 4-processorn. Båda apparaterna använder dock ett par nedåtriktade högtalare och två bashögtalare, vilket ger 40 watt total ljudkraft. Men LG C1 påstår sig använda sin AI för att skapa mer uppslukande ljudupplevelser genom att bättre känna igen vilken typ av ljudinnehåll som spelas.

Gränssnitt och smarta funktioner

I stället för att implementera en smart-TV-plattform från tredje part som Roku TV eller Android TV använder LG ett eget gränssnitt, tillsammans med sin Magic Remote, som fick en uppdatering i år med NFC-förmågor och flera dedikerade startknappar.

MER: Kolla också in LG webOS vs Tizen vs Android TV

LG webOS har länge varit en kapabel smart tv-plattform som ger dig tillgång till dina favorit streamingtjänster, oavsett om du vill titta på Disney Plus med familjen, titta på sport eller har klippt sladden med Netflix. Det finns ett antal musikkanaler till ditt förfogande också på operativsystemet.

Båda LG OLED-enheterna stöder Alexa och Google Assistant inbyggt för att ge röstkommandon, oavsett om de är relaterade till TV-innehåll eller smart hemkontroll. Om du har ett smart hem kan du absolut inte gå fel med någon av dessa TV-apparater.

MER: Alexa vs Google Assistant vs Siri

LG webOS 6.0

Med detta sagt har LG C1 OLED dock en nyare version av webOS (webOS 6.0) med ett navliknande navigationssystem som ersätter de minimalistiska brickorna som CX-gränssnittet har i en diskret nedre rad. Du kan dessutom titta på bilder av både webOS 5.0 och webOS 6.0 (ovan respektive under) för att se om det finns en inställning du föredrar, visuellt framför den andra.

LG C1 OLED vs. CX OLED: Vilken ska du köpa?

Om du har valt att välja mellan LG C1 OLED kontra LG CX OLED är du dock redan i en bra position. Båda uppsättningarna är bland de bästa du kan hitta just nu, även om den ena är mer än ett år gammal.

Men LG C1 introducerar en färskare processor som lovar snabbare prestanda, AI-aktiverade uppgraderingar och ett helt nytt utseende för dess gränssnitt. Om du dock inte starkt gynnar det äldre operativsystemet är C1 en värdig CX-efterträdare och bör vara den OLED-TV du köper. Ännu mer om du är redo för en massiv 83-tums skärm, som inte är en tillgänglig CX-konfiguration.

Med detta sagt gör LG CX OLEDs lägre pris det till ett rimligt köp om du vill ha OLEDs svärta på en budget.

Se också var du kan hitta din LG:

LG C1 OLED 65 tumLG CX OLED 65 tum
Komplett för 27 890 krNetOnNet för 19 990 kr
NetOnNet för 27 890 krComputerSalg för 22 636 kr
Webhallen för 27 890 kr
Per den 9 September

Vilken TV ska du köpa? Kolla in våra jämförelse-artiklar


2 svar på ”LG C1 OLED vs CX OLED: Vilken TV ska du köpa?”

Lämna en kommentar