Polk MagniFi Mini Recension – en stabil Soundbar

Det finns några fördelar med att vara liten speciellt när det gäller Polk Audios lilla soundbar Polk MagniFi Mini. Man blir mer skicklig på kurragömma till exempel. Men inga sådana fördelar gäller egentligen för soundbars.

En produkt som vanligtvis måste träffa ”the sweet-spot” mellan imponerande ljud och en kompakt enhetsbyggnad.

Men Polk försöker komma runt detta med MagniFi Mini. Polks slogan är att det kommer att ge ”enormt ljud från en mini soundbar”.

Designen på Polk MagniFi Mini

Polk Magnifi Mini recension review
Bildkredit: Polkaudio

Till att börja med det uppenbara är den liten. Den är bara 35 cm lång och 7 cm lång och är lite större än din genomsnittliga lunchbagett. Bakom gallret finns två 10mm diskanthögtalare och fyra 6 cm drivrutiner för mellanområdet.

Med den lilla satsen är en särskilt större subwoofer. Ungefär lika hög som ett soffbord – för att hantera frekvenser från 40Hz till 110Hz med dess 16 cm drivrutin.


Våra nyaste artiklar om soundbars:


Ljudet för Polk Magnifi Mini

Vi ansluter den optiska kabeln och sätter på ”Interstellar” filmen och spolar fram till den punkt där Dr Joseph Cooper (Matthew McConaughey) lossnar från rymdfarkosten och faller in i det svarta hålet.

Soundbarens sidofyrande drivrutiner ger ett rymligt ljud som sträcker ut ljudspåret för att fylla vårt medelstora testrum.

Det är ganska kompetent runt diskanten också – när man lyssnar på Isn’t She Lovely på Stevie Wonder’s Live At Last Blu-ray. Där kommer de höga stämmorna att komma tydligt utan att låta för ljust eller sprödigt.

Och det råder ingen tvekan om smidigheten hos MagniFi Mini. Byter till lite White Denim via Bluetooth kan soundbaren hålla jämna steg med hastigheten för gitarrerna.

Bas

Det finns också en anständig mängd bas, med tillstånd av subwoofern. Hornen (känd som Zimmer Horns av filmfantaster på grund av hur ofta de förekommer i Hans Zimmers poäng) är tillräckligt framträdande. Men måste vara snävare.

Det finns också andra förbättringar som den kan vara i behov av, till exempel det finns inte tillräckligt med sofistikering i mellanområdet. Det kan sluta låta lite trångt.

Vokal som ska kännas bred och öppen, som Colin Farrells återgivning av East Wind på Saving Mr Banks soundtrack, låter sluten.

Den arroganta verbala axelryckningen i höjdpunkten av Kanye West’s Power saknas och är lite förlorad, vilket visar att MagniFi Mini kunde göra med mer insikt över hela linjen.


Andra intressanta artiklar:


Funktioner på Polk MagniFi Mini

Även om MagniFi Minis ljudkvalitet inte sätter några nya standarder, har Polk lyckats packa i ett imponerande antal anslutningar.

På den trådlösa sidan har den både Bluetooth, wi-fi och den överraskande bonusen med inbyggd Google Chromecast – så att du kan strömma ljud från din smartphone eller surfplatta via Spotify, Tidal eller andra kompatibla appar.

Runt baksidan finns en Ethernet-port, HDMI- och USB-ingångar, en optisk ingång och en 3,5 mm-anslutning.

En sträng med lysdioder lyser upp i Mini-ansiktet så att du vet vilken källa som är aktivt. De används också för att indikera volym-, bas- och mittkanalnivåer – de två sista hanteras av knapparna ”Bass” och ”Voice” på fjärrkontrollen.

MagniFi Mini ger dig möjlighet att justera ditt ljud för alla tillfällen, med en mängd olika DSP-inställningar inklusive musik, film, sport och nattläge.

Musik är standard, medan lägena Film och Sport ändrar mängden bas och mellanregister som kommer från soundbaren. Nattläge minskar det totala dynamiska omfånget och ökar mellanområdet för att göra saker tydligare vid lägre volymer.

Inställningarna hittar du på soundbaren eller fjärrkontrollen, vilket är ganska trevligt att använda. Dess huvudsymboler höjs något så att du får en bättre uppfattning om vad du trycker på i ett mörkt rum. Det finns uttryckligen markerade knappar för olika källor snarare än en allt-i-ett-källknapp.

Det enda tillägget vi skulle vilja se är en dedikerad knapp för Bluetooth-anslutning och ihopparning, som tyvärr endast finns på soundbaren.

MER: Bästa Soundbars 2020

Slutsats

Polk MagniFi Mini sitter i en svår position och kan inte slå alternativa, större soundbars eller mindre trådlösa högtalare till det här priset.

Det är en kompetent produkt med mycket att beundra när det gäller funktioner och design. Men det har inte riktigt ljudkvaliteten för att få en helhjärtad rekommendation från oss.

2 svar på ”Polk MagniFi Mini Recension – en stabil Soundbar”

Lämna en kommentar