Vizio SB2920-C6 Soundbar Recension

Vizio SB2920-C6 är ett extremt populärt varumärke inom soundbarindustrin. Ändå kan du sluta med en modell som inte lever upp till dina förväntningar. Så i denna Vizio SB2920 C6-recension går vi djupare in för att se om det är värt det.

Vizio SB2920-C6 är en soundbar för mellan segmententet
Bildkredit: Vizio

Strax utanför fladdermusen har Vizio SB2920-C6 soundbar en kompakt design på 74 cm, vilket är den optimala storleken för de flesta TV-apparater. Du har möjlighet att antingen montera den på väggen eller helt enkelt sätta in den på ditt TV-stativ. Hur som helst, installationen är enkel och prestanda är anständig – men mer om detaljerna senare.

Vizio SB2920-C6 Design


Låt oss börja denna Vizio SB2920-C6-recension genom att diskutera designen. Estetiskt sett får du en övervägande svart soundbar-design med silver accenter för en slank och smal finish. Det finns inte mycket att diskutera i den här aspekten, men det kompletterar din inredning samtidigt som du förstärker dina TV-högtalare.

Vizio soundbar mäter bara 74 cm och passar perfekt med TV-apparater som är 32 tum eller högre. Eftersom de flesta hushålls-TV-apparater är ungefär den storleken eller större gör det Vizio till det optimala valet. Det är också en av de perfekta soundbar:sen för mindre TV-apparater, så det är fantastiskt om det är vad du har.

SB2920-C6 har också LED-indikatorer på vänster sida. Dessa låter dig veta hur din soundbar fungerar. För att förstå vad dessa små lampor betyder kan du hänvisa till användarhandboken. Men oftast visar dessa indikatorer om enheter är ihopkopplade och om systemet fungerar felfritt.

Slutligen väger denna soundbar bara 2 kg. Det är också en av de lättare produkterna på marknaden, vilket gör väggmontering mycket enklare. Även om du inte monterar det är det enkelt att flytta runt och ansluta till andra TV-apparater i huset.


Våra nyaste soundbar artiklar:


Vizio SB2920-C6 Placering


Den kompakta designen bidrar definitivt till flexibiliteten i placeringen. Denna ljudfält kan enkelt monteras på väggen, placeras på en hylla eller läggas på en bordsskiva utan att hindra mindre TV-apparater.

Så oavsett om du har begränsat utrymme eller tillräckligt med utrymme för en större soundbar, kommer Vizio SB2920-C6 att passa in sömlöst.

Om du bestämmer dig för att montera soundbaren på väggen för att spara lite plats, kommer monteringssatsen också med paketet. Du behöver inte spendera tid och pengar på att leta efter kompatibel hårdvara, för allt du behöver kommer med lådan.

Ljudkvalitet

För en sådan kompakt soundbar kan den här enheten pumpa ut 95 dB (decibel) expansivt ljud. Det är ganska högt även för den genomsnittliga användaren, så vi rekommenderar inte att du vrider upp den till hela 95 dB för att skydda din hörsel.

Vizio SB2920-C6 arbetar med en frekvens på 70Hz till 19kHz. Det betyder att du inte tappar någon ljudkvalitet när du höjer högtalarvolymen. I våra tester kunde soundbaren ge en fantastisk ljudupplevelse med mycket minimal harmonisk distorsion, vilket är mycket viktigt om du gillar din musik högt.

Egentligen hävdar Vizio att denna soundbar har mindre än 1% av harmonisk distorsion. I våra tester är det lite mer än så, men det är fortfarande så obetydligt att du kan få kristallklart ljud vid vilken högtalarvolym som helst.

När vi testade denna rigg för vår Vizio SB2920 C6-recension, är våra ljudexperter överens om att det är jämförbart med andra premium soundbars trots att de har ett överkomligt pris. Även om det bara är en 2,0-kanals soundbar har den fortfarande en hög basutgång som ger en bättre hemmabioupplevelse.

Ändå, om du vill ha en seriös bas rekommenderar vi att du lägger till en extern subwoofer i rummet för en fullständig hemmabiosimulering. Annars fungerar det här helt bra.

Se även: Varför du alltid ska köpa dyr elektronik med kreditkort

Bluetooth

När vi söker efter trådlösa ljudanslutningar i ljudfält eller hemmabiosystem är den som dyker upp mestadels Bluetooth.

Den inbyggda Bluetooth för Vizio SB2920-C6 soundbar eliminerar fula ledningar och minskar röran. Du kan strömma musik direkt från dina mobila enheter med Bluetooth, så att din 2.0-kanals soundbar kan pumpa ut ljud av bästa kvalitet från högtalaren – oavsett vilket rum du befinner dig i huset.

Förutom streaming är en annan fördel med Bluetooth-anslutning att det ger ett sätt att ansluta soundbar till en extern trådlös subwoofer. Om du lägger till en subwoofer i rummet förbättras räckvidden, ljudkvaliteten, basen och den totala hemmabioupplevelsen avsevärt.

Tack och lov är de flesta ljudfält idag utrustade med Bluetooth. Andra modeller från märket är också Bluetooth-aktiverade.


Andra intressanta artiklar:


Surround-ljud

Alla Vizio SB2920-C6 soundbars är designade med högkvalitativ DTS-surroundljudteknik. Din nya 2,0-kanals soundbar har DTS Studio Sound ™, DTS Tru Volume ™ och DTS TruSurround ™.

Om du inte har hört dessa termer är det här alla surroundljudformat som simulerar surroundljudkvaliteten för att förbättra din ljudupplevelse. Även om det inte är så nära Atmos, kommer ljudkvaliteten att kännas atmosfärisk.

TruSurround och Studio Sound tar platt ljud från dina TV-högtalare och genererar en uppslukande upplevelse även utan bakre högtalare i ditt system. Det skapar ett virtuellt surroundljud som ger publiken realistiska ljudeffekter som annars inte kunde nås av en liten soundbar.

Vizio SB2920-C6 recension för dig. CompareSweden
Bildkredit: Vizio

Å andra sidan är DTS TruVolume ansvarig för att upprätthålla den optimala volymnivån för innehållet på skärmen. Du behöver bara mata in inställningarna en gång och tekniken kommer att ta hand om resten, vilket ger dig jämn volym vad som än spelas.

Så om du söker en uppslukande upplevelse som du trodde bara teatrar kan erbjuda, kan installationen av en liten och enkel soundbar uppnå det bra.

Vizio SB2920-C6 – En enkel installation?

Om det är svårt att installera en produkt kommer de flesta användare att avskräckas. Vi är överens om att soundbars alltid ska ha en enkel installation och att användare inte behöver gå igenom mycket forskning och recensioner bara för att få en soundbar igång.

Även om vi har stött på produkter som har en knepig installation är Vizio SB2920-C6 inte en av dem. Lådan levereras med alla kablar du behöver för att ansluta soundbar till din TV, inklusive 3,5 mm stereoljudkabel, digital koaxialkabel och digital optisk kabel. Fjärrkontrollen finns också där.

Att använda fjärrkontrollen gav oss inte många problem. Det fungerar bra och det är lätt att använda för att justera film- eller musikinställningar som du vill.

För felsökningsproblem ingår också användarhandboken. Vi täckte också vanliga felsökningstips för ljudfält.

Anslutningar

I förhållande till installationen är flera anslutningsalternativ också viktiga. Vizio SB2920-C6 soundbar kan anslutas till externa enheter på olika sätt, inklusive USB, RCA, 3,5 mm, digital optisk ingång och koaxialingång.

Varje soundbar-granskning vi gör lägger tonvikt på hur en enhet kan ansluta till TV: n. Det beror på att ju fler anslutningsalternativ en soundbar har, desto mer mångsidig är den.
Därför kan du anpassa ditt hemljudsystem lättare. Om du till exempel vill lägga till en trådbunden subwoofer eller någon extern enhet har din soundbar inga kompatibilitetsproblem.

Vizio SB2920-C6-drivrutiner


Vizio SB2920-C6 är utformad med två drivrutiner för hela serien. Om denna term är ny för dig är förarens del av högtalaren ansvarig för att pumpa ut ljudet. Ofta kallad högtalaren skapar föraren ljudet du hör.

De 2 imponerande drivrutinerna för full räckvidd i denna Vizio-modell kan täcka hela noten från låg till hög. Detta säkerställer att varje detalj i låten du spelar eller filmen du tittar på kan höras i rummet. Denna typ av sortiment gör kvaliteten mycket bättre.

Se till att få högkvalitativa drivrutiner av hög kvalitet i alla ljudfält du köper så att du får bästa ljud med alla detaljer.

Kanaler

Vizio SB2920-C6 är en 2.0-kanals soundbar, vilket innebär att den har två kanaler placerade till vänster och höger.

En 2-kanals soundbar är det mest grundläggande du kan få för annars är det bara en vanlig högtalare. Soundbars kan gå upp till 7 kanaler, men det skulle bli dyrare.

Om du bara vill ha en grundläggande uppgradering till dina TV-högtalare kommer en 2-kanals ljudfält som den här Vizio-modellen att göra jobbet. Men om du vill ha avancerad DTS- eller Dolby-teknik för surroundljud är 5 kanaler guldstandarden. Men återigen kan det vara dyrt.

Till slut visade vår testning av den här produkten att den kan simulera surroundljud. Det döljer fortfarande inte det faktum att det bara är en 2-kanals soundbar, vilket är något som audiofiler kanske inte gillar.

Kontrollera

Vizio 2.0-kanalens ljudfält har sin egen fjärrkontroll men den har också en kontrollpanel på själva soundbaren. Detta är användbart om du placerar fjärrkontrollen när som helst i framtiden, och det händer de flesta av oss ändå.

Du kan använda fjärrkontrollen för att ställa in kontroller och inställningar, beroende på hur du vill höra din musik eller filmer från högtalarna. Som förväntat hade vi inga problem med fjärrkontrollen och våra tester gick smidigt.

Garanti

Även om detta inte är en funktion för själva produkten är det bättre att ha ett års garanti eftersom det gör det lättare för konsumenterna. Om något går fel med ljudstängerna är det möjligt att returnera eller byta ut om garantin är intakt.

Imponera på dig med fler ljudfält! Kolla in Yamaha YAS-108 här.

Slutsats från Vizio SB2920-C6

Sammantaget passerar Vizio SB2920-C6 som granskas här våra standarder. Det erbjuder ett uppslukande och expansivt ljud med mycket minimal distorsion, så att du kan njuta av filmer och musik med en hemmabiokänsla.

Liksom andra högtalare till denna prispunkt ger SB2920-C6 den bästa ljudkvaliteten med DTS-teknik. Den övergripande filmupplevelsen är anständig, även om de två kanalerna har sina uppenbara nackdelar. Ändå mottas den bra på marknaden och är en av de bästa produkterna som inte har ett högt pris.

Vizio SB2920-C6 är också en av våra favorit soundbars för TV-apparater från samma märke.

FördelarNackdelar
Snygg och tunn profilFinns bara två kanaler
Kompakt design
Väggmonterbar
Flexibel placering
Minimal harmonisk distorsion
Inbyggd trådlös Bluetooth
Surround-ljudteknik
DTS Tru Volym
Enkel installation
Flera anslutningar
Drivrutiner med full räckvidd
2 kanaler
Levereras med varje kabel och allt du behöver ingår i förpackningen
Fjärrkontroll och kontrollpanel
LED-display
Garanti
För och Nackdelar

1 svar på ”Vizio SB2920-C6 Soundbar Recension”

Lämna en kommentar